Irány az iskola – társasjáték

3490 Ft

LETÖLTHETŐ PDF KÁRTYAJÁTÉK

Az iskolakezdés mindig új kalandokat és ismeretlen helyzeteket hoz magával az első osztályba lépő gyerek számára.

Szülőként jó lenne legalább az első időszakban láthatatlanná válni és bent ülni Vele az iskolában vagy legalább az ablakon át bekukucskálni a tanterembe. Jó lenne észrevétlenül figyelni, hogyan boldogul az új környezetben és segíteni Neki, ha elbátortalanodik vagy a számára még ismeretlen, váratlan szituációkban nem tudja, hogy mihez kezdjen.

Ne aggódj! Láthatatlanná tévő köpeny nélkül is van megoldás. Könnyedén felkészítheted gyermekedet az új helyzetek kezelésére az IRÁNY AZ ISKOLA! című társasjátékkal.

Ezzel a játékos iskolai kóstolóval olyan magabiztossággal, bátorsággal és önbizalommal engedheted iskolába a gyermekedet, amely lehetővé teszi számára, hogy:

  • a váratlan helyzetekben feltalálja magát
  • könnyen megtalálja új barátait
  • ügyesen eligazodjon az elvárások és utasítások szokatlan iskolai rendszerében
  • nagyobb önállósággal, magabiztossággal és önbizalommal kezdje az iskolás éveket

A játék háromféle kártyacsomaggal játszható

#1 Mit tegyek, ha…?
A kártyákon szereplő szituációk játékos betekintést engednek az iskolai mindennapokba. A minisztorik szereplői mind első osztályos gyerekek, akik számukra eddig ismeretlen iskolai helyzetekben találják magukat. Ezek segítségével gyermeked megismerkedhet új iskolai helyzetekkel és felkészülhet a megoldásukra.

#2 Ismerem magam
A kártyákon szereplő kérdések segítségével gyermeked rendszerezheti és bővítheti eddigi ismereteit önmagáról.
Első osztály év elején sok tanító néni játszik hasonló játékot a gyerekekkel, hiszen a segítségével van lehetősége jobban megismerni kis tanítványait és a gyerekek is sok mindent megtudhatnak egymásról. Amikor a gyerekek tudatában vannak, hogy kik is ők valójában, milyen tulajdonságokkal és érdeklődési körrel rendelkeznek, könnyebben találják meg a helyüket a világban így az iskolában is. Emellett az önismeret magabiztosabbá tesz, segít a barátkozásban és erősíti az önbizalmat.

#3 Iskolaszerek akcióban
A kártyákon szereplő játékos feladatokkal és néhány iskolaszer segítségével szórakoztató módon gyakorolhatjátok a komplex utasítások végrehajtását és az irányok – köztük a bal-jobb – megkülönböztetését. A suliban első naptól kezdve nagy hasznát veszi gyermeked ennek a készségnek.

A játék célja az, hogy már az iskolakezdés előtt megismertessük a gyerekeket a különböző helyzetekkel és önmagukkal. Így csökkenthetjük a stresszt és a szorongást, a kis elsősök könnyebben alkalmazkodnak az iskolai környezethez, magabiztosabbak lesznek, jobban boldogulnak és élvezik az iskolai éveiket.

Jó szórakozást a játékhoz és sikeres iskolakezdést!